Degivrare cai de acces, siguranta pe timp de iarna

Prin degivrare cai de acces se intelege instalarea in suprafata de contact cu pricina a unor sisteme electrice de cabluri pentru impiedicarea formarii stratului de gheata, respectiv depunerea straturilor masive de zapada.
Degivrarea cailor de acces presupune montarea sistemelor mentionate in mediul exterior, in zone precum: rampe de acces auto, alei din fata spatiilor rezidentiale (case, vile) sau spatiilor publice (institutii), trepte, pe scurt, orice spatiu care ofera acces in cadrul unei cladiri sau constructii.

Instalarea sistemului de degivrare cai de acces

Degivrarea suprafetelor exterioare poate fi efectuata prin instalarea a 2 tipuri de sisteme: pat de cabluri incalzitoare sau asezarea covoraselor electrice. Fiind vorba de degivrare cai de acces, a doua varianta este exclusa din start, pentru simplul fapt ca nu este viabila. Procesul de montare al acestui pat de cabluri este standardizat, si nu necesita mult timp pana a putea fi pus in functiune.
Pe stratul suport al zonei cu pricina, baza de pietris sau sapa din beton, se asterne o plasa metalica atat cat sa acopere intreaga suprafata vizata, ce foloseste ca si suport pentru montarea cablurilor. Acestea din urma sunt dispuse in bucle simetrice peste care vine turnata o placa subtire de beton sau un pat de nisip. Urmeaza finisarea prin aplicarea stratului exterior final, ce serveste ca si suprafata circulabila, si care poate fi alcatuit din pavele (pavaj), sau beton.

Functionarea sistemului de degivrare cai de acces

Sistemul de degivrare cai de acces este automatizat, dispozitivul care face posibila functionarea acestuia fiind termostatul. Cuplarea la termostat a sistemului asigura detectarea, prin intermediul unor senzori exteriori de temperatura, a valorilor apropiate de pragul de inghet.
Cand acest lucru se intampla, termostatul declanseaza automat sistemul de degivrare care incalzeste suprafata respectiva, prevenind astfel formarea stratului de gheata si depunerile masive de zapada.

Avantajele unui sistem de degivrare cai de acces

Instalarea sistemului de degivrare cai de acces reprezinta cea mai eficienta metoda prin care este asigurata o suprafata uscata, perfect circulabila pe timp de iarna. Astfel, accidentele produse ca urmare a alunecarii pe gheata a persoanelor sau deraparii autoturismelor sunt din start excluse. Si toate acestea fara pic de efort!
Pe langa faptul ca sunt puse in functiune de catre termostat doar atunci cand este necesar, sistemele de degivrare cai de acces se opresc si odata cu incetarea ninsorii, astfel, aveti garantia utilizarii energiei electrice doar in situatiile impuse. Si nu in ultimul rand, economisiti timp si beneficiati de eficienta maxima in operatiunea de indepartare a ghetii si zapezii.

Servicii degivrare cai de acces prin Milucon

Pentru a va bucura de toate avantajele oferite de aceste sisteme degivrare cai de acces, o instalare ca la carte si apelarea la profesionisti in domeniu sunt 2 aspecte esentiale in acest sens.
Compania Milucon va sta la dispozitie cu solutii optime in functie de suprafata zonei in care doriti montarea sistemului de degivrare cai de acces, precum si de anumiti factori care ar putea influenta eficienta sistemului daca nu sunt luati in calcul, cum ar fi factorii climatici si de mediu de care depinde rapiditatea cu care se topeste gheata si zapada. Mia multe detalii vedeti pe site-ul : www.milucon.ro

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Adrian Ruja – renovarea si consolidarea constructiilor mai vechi

Nu toata lumea isi permite sa inceapa constructia unei case de la zero. De multe ori nici nu are rost, adica din moment ce dispui de o casa deja construita, daca se poate, ar fi de preferat sa o consolidati pe aceea, in loc sa va bateti... Continue →