Adeziv parchet ecologic
A construi si redecora propria casa cu produse ecologice sau prietenoase cu natura, cum se spune in ultimul timp, este una dintre principalele strategii ale omului de a-si proteja atat viata si mediul. A actiona in maniera „verde” inseamna a oferi cu siguranta avantaje in ceea ce priveste mediul natural, vorbim aici despre reducerea emisiilor de CO2, prin utilizarea tot mai larga de materii prime reciclabile, pentru o imbunatatire a calitatii aerului pe care noi toti il respiram.
Aspectele acestea pozitive sunt importante pentru confortul vietii umane si sfera economica. De fapt, toate materialele, chiar si tipurile bio de adeziv parchet, precum si procesele de productie ecologice, limiteaza aparitia maladiilor derivate din sindromul „cladirii bolnave”, evitandu-se proliferarea mucegaiului, a ciupercilor si a bacteriilor, asigurandu-se un mediu habitational sanatos, dand nastere, de asemenea, la economii considerabile de costuri, in special in ceea ce priveste energia folosita la incalzirea si racirea unei locuinte.
Adeziv parchet pentru montarea unei pardoseli
Parchetul, asa cum stim cu totii, in aceasta ultima perioada este considerat una dintre pardoselile cele mai folosite in casele noastre. Acest lucru se datoreaza cu siguranta nu numai frumusetii si calitatilor pe care este capabil sa le furnizeze, dar si naturaletei sale. De fapt, prin parchet se intelege acele sipci de lemn de cea mai buna calitate cu care ne podim interioarele, in primul rand pentru ca este natural si nu provine dintr-un proces de sinteza chimica. El ne furnizeaza un mediu sanatos si ne asigura un nivel de confort pentru locul in care traim.
Poate fi de diverse feluri, in functie de lemnul utilizat, dar si de modurile diferite de instalare. Exista tehnicile de montare care nu recurg la utilizarea de substante sintetice, adica nu prevad utilizarea de adeziv parchet, principala cauza de eliberare a substantelor volatile nocive in aer.
Substante care intra in componenta unui adeziv parchet
Parchetul, ca tip de pardoseala, nu este toxic in sine, cu exceptia unor tipuri de adezivi care sunt utilizati in operatia de montare.
Pentru lipirea lui, de obicei se folosesc adezivi care contin solventi ce elibereaza cantitati mari de compusi organici volatili, responsabili de poluarea din interior, daunand calitatii aerului, prin continutul lor toxic si nociv pentru sanatate.
Tehnica lipirii parchetului cu adeziv parchet fara solventi
Din punct de vedere tehnic, parchetul trebuie legat solid de substratul din beton. Adezivul folosit poate fi impartit in trei categorii. Avem adezivul bicomponent, de obicei fiind vorba de o rasina epoxidica, la care se adauga o amina, principalul responsabil in procesul de intarire a adezivului. In ceea ce priveste toxicitatea aminelor, ele sunt substante alergene, adica apte de a provoca alergii. Aceasta substanta devine toxica doar daca nu reactioneaza in perioada de intarire a tipului de adeziv parchet si, prin urmare, ar putea ramane libera in fibrele de lemn, urmand mai tarziu sa fie eliberata in mediul inconjurator.
Cu toate acestea, tehnica de lipire parchet ramane cea mai raspandita, iar pentru a remedia problema toxicitatii adezivilor utilizati, astazi sunt tot mai folositi cei ecologici, fara solventi, care sunt, asa dupa cum am vazut, principala cauza a toxicitatii.Mai multe informatii vezi pe site-ul : www.Europlastic.ro.