Caracteristici boxe profesionale pasive
La sfarsitul secolului 19, cand au fost create primele difuzoare, s-a facut trecerea de la gramofon, care amplifica vibratia unui cui si o facea auzibila printr-un pavilion, la difuzorul pe care il cunoastem astazi, care, daca ar disparea electricitatea ar fi mut.
Caracteristica boxelor profesionale pasive, care ii da aceasta denumire o reprezintra filtrul. Acesta este alcatuit din elemente calificate ca fiind pasive, deoarece nu primesc nicio alta energie decat cea care le traverseaza si care este destinata in mod direct pentru boxe.
Din punct de vedere al dotarii, boxele pasive sunt prevazute cu un set de difuzoare si filtrele corespunzatoare pentru freventele pe care le reda fiecare difuzor. Diferenta intre boxele profesionale pasive si cele active este data pe langa filtru si de faptul ca la cele pasive nu exista statie.
Boxe pasive profesionale versus boxe active
In primul rand trebuie mentionat faptul ca diferenta de calitate nu este data de tipul boxelor ci de componentele care alcatuiesc sistemul de sonorizare, dar acest lucru este valabil atunci cand discutam despre boxe care utilizeaza aceeasi amplificare. Alegerea tipului de boxe depinde foarte mult de scopul sau mai bine zis de locul in care doriti sa le utilizati. De exemplu, daca este vorba despre un spatiu restrans sau va deplasati des la evenimente, atunci aveti nevoie de boxe profesionale active (motivul principal pentru care au fost create boxele active este in principal portabilitatea), in schimb daca este vorba de un club, adica un loc spatios, care presupune un sistem de sonorizare foarte bun, atunci veti avea nevoie de boxe profesionale pasive.
Acest sistem este unul de natura fixa, care prezinta un numar mare de componente si care are ca scop dezvoltarea unei puteri cat mai mari. Avand in vedere ca aceste echipamente sunt folosite o perioada lunga de timp si la puteri ridicate, constructorii au optat pentru separarea amplificatorului de boxe, astfel incat sa se evide suprasolicitarea si implicit incalzirea acestor echipamente audio. Tot datorita acestei separari a amplificatorului, putem modifica foarte usor sunetul, in situatiile cand dorim sa il adaptam la un alt fel de aplicatie.
In ceea ce priveste boxele profesionale tip subwoofer si acestea pot fi active sau pasive, in functie de boxele principale pe care le insotesc. Ele sunt ideale pentru spectacolele in aer liber. Multi cred ca subwoofer-ul creste volumul sunetului, dar este total eronat, acesta il face sa se auda bine indiferent de volum.
Daca v-ati facut o idee despre ce presun boxele profesionale pasive, dar si cu ce difera de boxele active, magazinul soundstil.ro va sta la dispozitie cu cele mai performante echipamente audio, ideale pentru realizarea unui spectacol in orice incinta. Calitatea sunetului pe care il ofera produsele de aici poate satisface si cel mai experimentat artist, dar si cel mai pretentios public. Aici puteti gasi inclusiv intrumente muzicale de orice fel, de la intrumente cu corzi, cu percutie, cu clape, pana la intrumente de suflat, dar si accesorii pentru aceste intrumente. Sound Stil este, fara indoiala, magazinul DJ-ilor care se respecta si care vor sa ofere spectacole de calitate.