Hidroizolatii pentru rezistenta in timp

hidroizolatii.jpg
Daca dorim sa avem parte de o constructie rezistenta in timp, trebuie sa stim ca acest aspect este in concordanta cu calitatea hidroizolatiei facute, astfel nu ne putem risca sa folosim materiale de proasta calitate, sau sa apelam la personal necalificat.

Tipuri de hidroizolatii

Inainte de a lua o decizie, este necesar sa cunoastem cat mai multe informatii, pentru a vedea care dintre urmatoarele hidroizolatii se potriveste cel mai bine casei noastre.

De exemplu, pentru o terasa este necesar sa se foloseasca materiale rezistente la variatii de temperatura, dar si la intemperii. O alegere excelenta o reprezinta membrana bituminoasa, care odata aplica corect, nu ne va creea probleme ani la rand. Avantajul acesteia consta in pretul scazut la care poate fi achizitionata.

Un alt tip de hidroizolatie este PVC-ul, care datorita flexibilitatii sale poate sa acopere locuri dificile. Este de obicei utilizat la acoperisul cladirilor si are o rezistenta sporita de pana la 30 chiar 40 de ani.

In ultima perioada tot mai multi oameni aleg sa foloseasca hidroizolatii poliuretanice, datorita calitatii superioare, dar si a preturilor scazute. Aceasta se aplica foarte usor protejand orice tip de suprafata, indiferent de marimea acesteia.

Hidroizolatii cu membrana bituminoasa

Acest tip de membrana previne infiltrarile de apa si este cel mai des utilizata la izolatia teraselor, bailor, subsolurilor etc. Printre proprietatile acesteia se enumera si rezistenta la temperaturi foarte joase, chiar inghet, dar si la UV.
Hidroizolatiile cu membrana bituminoasa se realizeaza din : armatura din poliester sau fibra de sticla, polimeri de tip plastomeri sau elastomeri. Inainte de a incepe aceasta lucrare este necesar sa tinem cont de anumite criterii. Pentru a evita eventualele neplaceri trebuie sa avem in vedere faptul ca membrana este flexibila la rece, iar temperatura poate varia intre 5-30 grade celsius.

Hidroizolatia fundatiei

Dupa terminarea lucrarilor la fundatie este de preferat sa ne asiguram ca in caz de inundatii, locuinta noastra este sigura. Astfel este necesar sa o hidroizolam cu materiale de calitate buna. Daca derajul este facut dintr-un strat de nisip, trebuie sa turnam beton de egalizare peste care se va aplica o membrana bituminoasa de aproximativ 3-4 mm.

Alte materiale ce pot fi folosite sunt : polipropilena, polietilena de joasa densitate, policlorura de vinil sau anumite cimenturi sub forma de pasta spcial create pentru hidroizolatii.

Preturi si accesibilitate

In functie de spatiul pe care il doriti sa-l hidroizolati, dar si de materialele folosite, preturile difera. De exemplu daca optati pentru o singura membrana va costa undeva la 7 euro metrul patrat, in schimb daca va decideti sa utilizati doua pretul se ridica la 12 euro. Site-ul www.Europlastic.ro va sta la dispozitie cu informatii suplimentare, pentru a va indruma in a face alegerea corecta pentru locuinta dumneavoastra. De asemenea aici puteti apela la ajutorul unor specialisti.

Atunci cand ne construim caminul familiei noastre, dorim sa ne asiguram ca in caz de inundatii nu vom fi afectati atat de rau. Este necesar sa apelam la hidroizolatii pentru a avea o locuinta cat mai rezistenta in timp.

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Ambalaje de carton cu Prodamco.ro

Cat timp nu ai pierdut intrand din magazin in magazin pentru a gasi o amarata de cutie sa trimiti un pachet sau gandeste-te numai cata bataie de cap ai avut cand trebuia sa impachetezi un cadou, iar dimensiunile cutiilor pe care le-ai... Continue →