Imprumut nebancar -Concordia Capital
Un IFN este practic o entitate nebancara si aceasta nu se va supune legilor care coincid cu legile bancilor obisnuite, acestea functionand dupa anumite regulile ce sunt stabilite un cadrul lor.
In felul acesta, IFN-urile pot acorda doar imprumuturi ce vor fi nebancare, ele ghidandu-se numai dupa regulile proprii, ce sunt de cele mai multe ori mai putine restrictii decat acelea care sunt impuse de banci, astfel asigurand si accesul la multe dintre operatiunile de creditare.
Imprumuturile ce sunt de natura nebancare pot fi facute de catre o institutie tip IFN, ele fiind supradunumite ,,credite de consum" si fiind de mai multe tipuri, cum ar fi: ipotecarea, scontarea, imprumuturile imobiliare, cele de forfetare, microcreditele necesare tranzactiilor comerciale sau a imprumuturilor de factoring.
Pe langa ele, trebuie sa fie mentionat faptul ca la astfel de institutii pot fi emise si garantii pentru acordarea diferitelor imprumuturi ce pot sa fie ale asociatiilor care nu au un scop patrimonial sau in regim de gaj ori pot fi facute diverse activitati de leasing.
Pentru a efectua astfel de imprumuturi nebancare ceea ce trebuie sa facem este sa ne conformam unor reguli din partea IFN-ului de la care dorim sa facem respectivul imprumut. In sensul acesta, de regula se cer copii pentru actele de identitate, in afara celor care se prezinta in format original, pentru verificarea lor, alaturi de un document cu care poate sa fie atestata existenta veniturilor stabile, fara sa fie cearuta si limita minima a acestuia.
Dupa ce respectivul dosar e analizat de specialisti, acesta urmeaza sa fie supus aprobarii in maxim 24 de ore incepand de la data predarii acestuia , iar in cazul anumitor imprumuturi, va ramane valabil la creditele speciale pentru nevoi personale si dupa maxim o saptamana in cazul creditelor ipotecare.
Trebuie mentionat si faptul ca sunt anumite conditii considerate general valabile pentru efectuarea unui imprumut, care se regasesc la toate institutiile de felul acesta.
Printre ele numarandu-se obligativitatea existentei veniturilor constante care sa fie dovedite, indiferent care e provenienta lor, deasemeni varsta care trebuie sa fie intre 21 pana la maxim 69 de ani, prezentarea unui act de identitate al persoanei care doreste sa faca respectivul imprumut si sa aiba domiciliul stabil in Romania.
In mod normal, se urmareste sa se creeze sisteme care sa fie din ce in ce si mai complexe, mai vaste si prin care orice cetatean sa fie informat la zi in privinta imprumuturilor de tip bancar si al celor de tip nebancar, avand ca scop indrumarea lor catre calea considerata afi cea mai rapida pentru obtinerea unui astfel de imprumut si urmarind deasemeni incluisv avantajele mari de pe piata.
Informatiile ce sunt oferite in sensul acesta sunt in mod permanent actualizate si sunt verificate de specialistii din aceste institutii.
Acestea au ca principal obiectiv pastrarea legaturii permanente pe care o a cu realitatea lumii financiare cat si prezentarea intr-un mod cat mai obiectiv cu putinta, cu o sinceritate maxima a tuturor datelor importante al acestui domeniu al imprumuturilor nebancare.
In felul acesta, e incurajata implicarea pentru a imbunatati activitatea, indiferent daca aceasta se realizeaza prin sugestie sau reclamatie.