Informatii generale despre chitara
Muzica este, fara indoiala, cea care ne aduce linistea de care avem nevoie in anumite momente. Fiecare persoana are genul ei de muzica pe care o asculta atunci cand trece prin diferite stari emotionale precum fericire, tristete, teama, emotie, confuzie sau, uneori, chiar si plictiseala. Muzica atinge sufletul, iar versurile, in care uneori ne regasim intru-totul, alteori mai putin, ne relaxeaza gandirea. Muzica este cea care ne ajuta sa trecem peste situatii mai dificile, ne ajuta sa lucram intr-un amibient mai placut, sa invatam intr-un mod mai usor, sa adormim mai repede sau sa ne trezim si sa incepem ziua cu energie multa.
Insa relaxarea nu este data numai de ascultarea muzicii ci si de producerea ei. Multi oameni se nasc cu voci incredibile si unice, iar altii se nasc cu talentul de a canta si inclinatia spre un anumit instrument. Bineinteles ambele categorii trebuie sa ia cursuri cum sa isi practice si sa isi modeleze darul primit in asa fel incat sa imparta si celorlalti placerea de ai asculta.pentru acestia exista licee de arta in care predau profesori specializati in domeniul muzicii ca vor lucra intens cu elevii.
Foarte multi oameni sunt atrasi de chitara, fie ea clasica sau electrica. Cei pasionati de chitara clasica stiu ca aceasta produce sunete linistitoare, usor puternice in functie de cum este ea acordata.
Din ce este alcatuita o chitara
Corpul chitarei este construit astfel incat ea sa aiba forma cifrei 8 datorita umerilor rotunzi. Ea prezinta un gat lung, delimitat de o multitudine de taste, de-a lungul caruia se intind niste coarde ciupite. Aceste coarde pot fi construite din nailon sau din otel, iar numarul lor variaza intre doua si zece coarde, chitara standard avand sase coarde.Corpul propriu zis al unei chitare este reprezentat de o cutie de rezonanta ce este alcatuita din doua fete plane.
Ce fel de muzica poti produce cantand la chitara
Chitara este un instrument al carei acordaj este constituit din cvarte perfecte ce produce muzica clasica sau muzica de consum. Cu ajutorul acestui instrument se pot inregistra melodii ce apartin genurilor urmatoare: flok, jazz, country, pop, blues, rock si flamenco.
Tipuri de chitare
Chitarele pot fi clasificate dupa mai multe criterii precum: in functie de amplificarea sunetului sunt chitare acustice, in functie de existenta tastelor pot fi chitare cu taste si chitare bas, in functie de numarul de coarde pot fi chitare cu numarul de coarde cuprins intre doua si zece, in functie de registratie exista chitare bas si in functie de repertoriul abordat sunt chitare clasice pentru jazz si flamenco, iar pentru genurile de muzica folk, rock si pop sunt chitare acustice.
Pentru mai multe informatii despre chitare accesati cu incredere site-ul www.Senia.ro . Pe acest site puteti rasfoi portofoliul de produse afisat la indemana, puteti lua legatura cu unul dintre reprezentantii acestui magazin pentru a cere mai multe detalii despre produse si va puteti alege produsul dorit fiind asigurat de calitatea produselor in raport cu pretul pe care sunteti dispus sa il achitati.