Parchet stejar desi clasic mereu la moda
O casa va castiga cu siguranta in valoare, daca incaperile ei vor fi pardosite cu parchet de stejar. Acest lucru se datoreaza in primul rand materialului nobil care este lemnul masiv, atat de apreciat de-a lungul secolelor in decoratiunile interioare. Trecerea timpului ii confera o patina care-l face si mai atractiv, iar aspectul lui are doar de castigat, innobiland locuinta pe care o decoreaza. Tonurile de caldura si lumina fac ca un parchet stejar sa fie una dintre cele mai atractive modalitati de pardosire a unei locuinte.
Parchet stejar, valoros atat prin aspect cat si prin caracteristici
O podea din parchet de lemn masiv are avantaje nete, caracteristici deosebite fata de alte tipuri de pardoseli. Chiar daca este mai costisitoare, amenajarea unui astfel de parchet ofera satisfactii care merita eforul si banii. Un parchet de stejar este intotdeauna calduros si creeaza un ambient pe cat de confortabil pe atat de estetic, in orice incapere ar fi montat. Lemnul este un bun izolator, de aceea caldura se mentine foarte bine in spatiul pe care un astfel de parchet il deserveste. In plus, este foarte rezistent in timp, deoarece poate fi raschetat de mai multe ori si de fiecare data va arata ca si cum atunci ar fi fost montat. O slefuire de acest gen consuma cam un milimetru din grosimea lemnului, iar daca acest lucru se intampla odata la 10 ani, durata sa in timp este deosebit de mare.
Montajul unui parchet stejar trebuie facut de persoane cu experienta
Spre deosebire de parchetul laminat, care poate fi montat de catre orice persoana, un parchet stejar trebuie instalat de personal experimentat, deoarece nu este foarte simplu de instalat si necesita cunostinte in domeniu. Grosimea standard era pana acum de 22 milimetri, insa pe piata romaneasca au patruns variante de parchet de stejar cu o grosime cuprinsa intre 10 si 22 milimetri, foarte bine executat, in fabrici dotate cu tehnologie moderna. Cutiile cu parchet se depoziteaza in camera in care urmeaza sa fie montat pentru o perioada de cel putin zece zile, pentru aclimatizare. Suprafetele suport trebuie sa fie netede, bine nivelate, foarte curate, fara urme de materiale de constructii sau murdarie, aspirate de praf si uscate. Toate aceste pregatiri trebuie facute inainte de depozitarea cutiilor cu parchet pentru aclimatizare.
Slefuirea parchetului se face cu masini speciale, in trei faze succesive, cu materiale abrazive din ce in ce mai fine.
Modalitati de intretinere, pentru parchet stejar
Un parchet stejar cu www.decolandia.ro se aspira in mod regulat si se protejeaza de patrunderea pe suprafata lui a urmelor de nisip sau a pietricelelor care pot fi aduse pe talpa incaltamintei, deoarece acestea l-ar putea degrada prin zgariere. Urmele de murdarie trebuie sterse imediat, de obicei cu o carpa moale, uscata sau doar usor umezita. Pentru a-i reda stralucirea, din cand in cand parchetului i se aplica un strat subtire de ceara, dupa care se lustruieste.