Rulouri exterioare care imbunatatesc aspectul unei case

rulouri-exterioare.jpg
Ferestrele pot fi cel mai bun prieten al nostru sau cel mai mare dusman. La fel si sistemul de rulouri exterioare, daca nu este ales tipul cel mai potrivit pentru o anumita casa. Acestea pot face ca o locuinta sa arate extraordinar de frumos, sau dimpotriva, pot scadea din valoarea sa estetica.

De-a lungul istoriei, rolul acestor obloane a fost nu doar unul estetic, fiind folosite in primul rand din motive de securitate, ci si de a crea o anumita intimitate interiorului casei, facand o buna delimitare de lumea din exterior. De asemenea, au fost considerate ca o masura de izolatie in plus, atat pe timp de iarna, pentru a impiedica gerul sa patrunda prin ferestre, cat si pe timp de vara, oprind razele de soare sa supraincalzeasca incaperile si sa decoloreze mobilierul.

Rulouri exterioare montate corect

Prima data cand au fost folosite, aratau ca niste gratare de lemn verticale, pe parcursul timpului insa aspectul lor a fost imbunatatit, capatand forme deosebit de elegante.

Daca insa modelul de rulou ales pentru o anumita fereastra nu i se potriveste, rezultatul poate fi ceva de-a dreptul dezagreabil, de exemplu, plasarea obloanelor dreptunghiulare peste ferestre arcuite, sau dimensionarea lor gresita. In astfel de cazuri, in loc sa infrumuseteze aspectul unei cladiri, alegerea gresita de rulouri exterioare poate sa aiba exact efectul invers.

Sa ne imaginam ferestrele ca si cum ar fi ochii casei, iar obloanele sprancenele ei. In cazul in care se alege tipul gresit sau sunt incorect montate, aspectul intregii case are mult de suferit.

Criterii in alegerea sistemului de rulouri exterioare

Desigur, obloanele nu trebuie privite doar din punct de vedere decorativ, insa exista o serie de criterii care trebuie intelese, astfel incat locuinta la care sunt instalate, sa arate minunat. Rulourile tip jaluzele sunt construite astfel incat sa permita luminii sa patrunda in interiorul locuintei, cand sunt in pozitia deschis, iar in pozitia inchis sa blocheze patrunderea razelor solare. Acestea pot aduce un beneficiu estetic important oricarei cladiri, creand un joc de lumini si umbre, in linii alternative, care dau viata locuintei si reglementeaza fluxul de aer din interior.

Avantajele montarii de rulouri exterioare

In tara noastra, moda aceasta a obloanelor a luat o amploare foarte mare in ultimii ani, deoarece avantajele aduse unei locuinte au inceput sa fie tot mai bine intelese de catre romani. Ele reprezinta cu adevarat un plus important in izolatia termica, contribuind la mentinerea caldurii in interior, iarna, si facand atmosfera placuta prin racoarea pe care o pastreaza inauntru, vara. De asemenea, lumina si ventilatia pot fi foarte bine controlate prin instalarea unui sistem de rulouri exterioare de la www.Rulourialuminiu.ro, astfel incat mobilierul si obiectele de decor nu risca sa fie decolorate de razele puternice ale soarelui din timpul zilelor caniculare de vara.

Pe de alta parte, confera intimitate unei case, protejand interiorul acesteia de ochii indiscreti ai trecatorilor sau ai vecinilor. In acelasi timp,indeplinesc si un important rol de izolatie fonica, impiedicand sunetele de multe ori enervante din afara casei sa patrunda in interiorul ei. La toate acestea se adauga, desigur, rolul estetic, deosebit de important si poate luat in calcul cel mai mult de majoritatea celor care se decid sa-si monteze rulouri exterioare la ferestre.

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Achizitionare si pastrare de rulouri de gazon

Pentru cele mai bune rezultate, pentru un gazon de invidiat, trebuie sa detineti suficiente informatii despre rulouri de gazon, informatii ce tin de achizitionare, de pastrare, de montare si chiar de intretinere caci in mod contrar,... Continue →