Sfaturi pentru afaceri de succes

In ceea ce priveste succesul antreprenorial, sfaturile profesionistilor cu experienta sunt intotdeauna binevenite pentru ca va ghideaza si va orienteaza, iar in unele cazuri chiar va ajuta sa evitati obstacole periculoase sau capcane scumpe. Pentru dumneavoastra, cei care sunteti antreprenori sau intentionati sa deveniti, am realizat o selectie de sfaturi financiare pe care sa le tineti minte daca va doriti dezvoltarea unei afaceri de succes oferite de Zoom-biz.ro. Pentru a intelege mai bine, am facut distinctie intre etapele de lansare si cele de dezvoltare a afacerii.

Demararea unei afaceri de succes

Realizati planul de afaceri. Pentru acesta este nevoie sa va stabiliti obiectivele personale si obiectivele de afaceri, sa va asigurati ca aceste obiective sunt realiste (tinand cont de concurenta, piata, etc), sa discutati planul cu persoane competente si in care aveti incredere si sa nu va temeti sa puneti intrebari.

Gasiti-va finantatorul. Aceasta poate fi o etapa destul de dificila, dar fiti creativ, cereti ajutorul familiei si incepeti doar atunci cand finantarea este destul de sigura. Trebuie sa fiti constient ca pericolul la care va supuneti este sa va dedicati afacerii cateva luni sau chiar ani, pentru ca trebuie sa stiti sa faceti ”saltul”, dar este nevoie, de asemenea, sa si mentineti ritmul.
Pastrati legatura cu unu sau doi mentori, care au experienta pe scara larga in initierea unei afaceri, pentru a le putea cere sfatul atunci cand veti avea nevoie.

Dezvoltarea unei afaceri de succes

Asigurati-va ca urmati un plan strategic. Orice actiune facuta la intamplare va poate costa scump si poate duce chiar la ruinarea micii dumneavoastra afaceri.
Nu suferiti dupa creste: planificati-o! Inca de la inceput trebuie sa fiti constient ca este posibil sa dureze o perioada pana cand afacerea pe care o aveti sa inceapa sa va aduca profit.
Asigurati-va ca apelati la servicii de consiliere financiara de calitate. Nu lasati tarifele sa va ghideze alegerile atunci cand vine vorba de indrumare financiara, pentru ca este posibil ca aceasta mica economie sa va coste mult mai mult. In afaceri, o alegere financiara gresita poate insemna inclusiv falimentul.
Faceti in fiecare an o previziune financiara completa, pentru a evalua nevoile de finantare.
Alegeti-va creditorii si investitorii in functie de nevoile pe care le aveti si de concordanta dintre obiectivele dumneavostra cu obiectivele lor. Si inca o data, pretul nu ar trebui sa fie o prioritate in detrimentul obiectivelor.
In ceea ce priveste finantarea, asigurati-va ca aveti mai mult de un partener financiar (de exemplu, unul care se concentreaza pe obiective pe termen scurt, iar celalalt pe cele pe termen lung).

Antreprenorii cei mai calificati elaboreaza planuri alternative. Se spune adesea, si pe buna dreptate, ca antreprenorii trebuie sa aiba aceasta capacitate de a improviza si de a compune rapid solutii in cazul in care se schimba conditiile. Dar, se pare ca cele mai bune improvizatii sunt, in general… pregatite cu atentie! Antreprenorii mai experimentati elaboreaza planuri alternative (Plan B sau chiar C), cu scopul de a depasi orice deficiente ale planului initial.

Un element foarte important in dezvoltarea unei afaceri de succes o reprezinta promovarea si in special promovarea online, iar pentru aceasta, cel mai bine este sa apelati la profesionisti cum sunt cei de la Zoom Biz. Pachetele oferite aici sunt tot ce aveti nevoie pentru ca afacerea sa beneficieze de vizibilitate si credibilitate, publicul tinta sa primeasca mesajul dumneavostra, comunicarea cu clientii sa fie optima, iar dezvoltarea afacerii sa se realizeze atat calitativ cat si cantitativ.

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Succesul se defineste prin fapte in cazul lui Marius Ioan Retegan

Succesul in afaceri poate fi definit sub multe forme, iar cu siguranta una dintre persoanele care pot defini un astfel de succes este Marius Ioan Retegan, cunoscut ca fiind fiul lui Ioan Retegan, mai exact fost sef al Sectorului munca de... Continue →