Utilitatea combinata cu arta - Pardoseli epoxidice

pardoseli-epoxidice.jpg
Despre pardoselile de uz casnic, există multe articole în mediu on-line, dar și în cel printat sau media-TV. Știm cu toții zecile de articole ale multor firme de profil care își vând produsele prin ghiduri practice de manoperă pentru cei ce vor să se aventureze în a-și monta singuri parchetul în casele lor. Însă, cum rămâne cu micii intreprinzători ce vor să își facă o fermă cu punct de lucru al materiei prime, sau cei ce vor să își facă ateliere de producție de mici dimensiuni, și mulți alți oameni ce vor să pornească cu dreptul pe propriile picioare un bissines.

Atunci când proiectează planurile de construcție sau modificării locurilor unde va urma să fie punctul de procesare sau producție, mulți ignoră detalii le ce pot face diferență. De exemplu, cineva dorește să își facă o unitate de procesare a laptelui.

Pe lângă normele ce reglementează aparatura din domeniu, procedurile de procesare și de îmbuteliere a produsului finit, sunt și cele de igienă. Aici nu ne referim doar la desinfectări ale utilajelor sau a hălii unde au loc procesele tehnologice.

În aspectul igienei, orice lucru și detaliu contează. Tocmai de aceea, pentru a ușura aceste procese, au fost concepute tehnologii de construcție a materialelor ce sunt folosite pentru pardoseli, tocmai pentru a oferi noi proprietăți, atât de necesare pardoselilor tehnice.

Pentru aceste situații, unde este nevoie de ceva mai performant decât un parchet laminat, există pardoselile epoxedice. Sunt denumite astfel, datorită conținutului său. Rășinile epoxedice sunt produși macromoleculari liniari, creați prin policondensarea polialcoolilor (bisfenol, glicerinã) cu epiclorhidrinã în prezenţã de catalizatori alcalini (NaOH, KOH) sau acizi.
Aceste pardoseli au proprietăți excelente pentru aplicații ca cele industriale, pentru trafic intens, medii cu necesitate de proprietăți antistatice și antibacteriene. De asemenea, pardoselile epoxidice prezintă rezistență la factorii chimici, cum ar fi acizi, baze, etc…

Ca să revenim la noțiuni mai comune nouă, aceste rășini epoxedice, stau la baza pardoselilor epoxedice. Acestea, după cum scriam mai sus, datorită proprietăților sale, sunt ideale pentru cazul fermierului nostru ce dorește să își ridice un punct de prelucrare a laptelui obținut de la animalele sale. Vă dați seama că acest articol l-am scris deoarece am văzut cu ochii mei fermieri ce aveau în spațiile de producție parchet… sau mai rău, bârne de lemn. Evident că aici discutăm de un real risc bacterian, plus de pierderi financiare.

Dacă alegem greșit modul de finisare al spațiului rulant dintr-o hală de producție ( fie că vorbim de dimensiuni mici sau mari ) atunci, vor apărea costuri ridicate pentru igienizarea pardoelii, reparații, dar și alte pierderi datorate perioadei de viață a pardoselii.
Pardoseaua epoxedică, are în medie o viață de 10 ani. Această perioadă poate fi lungită prin grosimea stratului.

Pe lângă toate aceste proprietăți, pardoselile epoxidice sunt o inspirație când vine vorba de arta amenajărilor interioare. De exemplu putem amenaja chiar dormitorul sau spațiul comercial cu o asemenea pardoseală, întinsă peste o imagine. Putem apela la serviciile unui artist vizual pentru a crea forme și culori pe beton, urmând ca apoi, după uscarea lucrării de artă să turnăm rășina epoxedică. Astfel se obține un rezultat vizual de excepție.
Așadar, iată doar câteva idei ce recomandă pardoselile epoxedice de la www.Milucon.ro. Evident, recomandarea este să apelați la specialiști când vine vorba de pardoseli epoxedice

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Lampioane Bucuresti – Sfaturi pentru un eveniment reusit – glowmania.ro

Lampioanele in Bucuresti sunt produse deja arhicunoscute, utilizate frecvent in organizarea de evenimente ample, dar si intime, restranse. Desigur ca nu doar bucurestenii au acces la ele, ci orice persoana care are acces la internet... Continue →