Sticla sablata – intimitate cu personalitate
V-ati plictisit ca locuinta dumneavoastra sa fie tot timpul monotona? Va doriti sa va personalizati locuinta si sa o transformati intr-un loc prietenos si elegant? Este timpul ca usile si ferestrele dumneavoastra sa arate extraordinar! De la clasic la modern, de la bogat pana la minimalist, sticla sablata reprezinta modalitatea ideala in decorarea usilor si a ferestrelor. Sticla ornamentala sablata, cunoscuta si sub numele de ,,sticla gravata”, are o elaganta deosebita prin care pot fi atinse efecte incredibile, prin sablare in relief sau prin luminarea laterala a sticlei.
Sablarea sticlei – istoric
Primul proces de sablare a fost brevetat in SUA in 1870, folosindu-se initial pentru pregatirea si curatarea suprafetelor ce urmau sa fie vopsite. De atunci, odata cu evolutia tehnologiei, sablarea a inceput sa fie aplicata si in alte domenii, precum industria sticlei.
Asadar, in cazul sticlei, sablarea este o tehnica din ce in ce mai des folosita. Este cunoscut faptul ca sticla sablata se obtine prin suflarea unui material pe o suprafata plana, de obicei acest material fiind nisipul. Desi la inceput tehnica s-a realizat manual, fiind foarte costisitoare, in zilele noastre, acest proces este realizat de masini performante, prin care se usureaza procesul de sablare.
In prezent, pe piata exista sticla sablata obtinuta prin doua metode diferite:
- sablare mecanica – se realizeaza cu nisip sau cu oxid de aluminiu;
- sablare chimica – se realizeaza cu acid.
Sticla sablata chimic este ideala pentru decorarea usilor interioare sau exterioare sau chiar a mobilierului deoarece are un efect ornamental deosebit.
Utilitatea sticlei sablate
Sticla sablata este o sticla care are un aspect inghetat. Efectul mat al acestei sticle este obtinut prin suflarea nisipului cu o anumita presiune pe suprafata unei oglinzi sau a unei sticle. Sticla sablata poate fi utilizata pentru:
• decorarea diferitelor piese de mobilier, a usilor interioare si exterioare;
• personalizarea diferitelor obiecte promotionale;
• infrumusetarea ferestrelor;
• pereti despartitori;
• cabine de dus;
• vitrine.
Avantajele utilizarii sticlei sablate
Sticla sablata ofera unei locuinte doua avantaje majore. In prmul rand, aduce un plus de lumina si confort in camerele private de accesul la lumina naturala si, in al doilea rand, ofera intimitatea de care avem nevoie cu totii. Totodata, datorita prelucrarii suprafetei, se prelungeste si durabilitatea sticlei. Astfel, sticla sablata este un material trainic si rezistent la diferiti factori externi, chiar daca, la prima vedere sticla este un material fragil care se poate sparge cu usurinta, nefiind potrivit in domeniul amenajarilor interioare si exterioare. Un avantaj deosebit de important consta in faptul ca nu exista limitari la ceea ce se poate sabla pe sticla, imaginea poate fi de orice marime, iar texturile sunt limitate doar de imaginatia clientilor. Aici, la Herra Design putem sa duplicam sticla deja sablata, sa creem noi texturi sau sa folosim imagini pe care clientii deja le-au proiectat.
In final, va invitam sa vizitati site-ul www.HerraDesign.ro pentru a descoperi sute de modele de sticla sablata si pentru a afla toate detaliile care va intereseaza, aici, unde singura limitare este data de imaginatia dumneavoastra.